Răspuns :
1). 5/2-7/3: 0,(3) =5/2-7/3:3/9 (amplificam cu 9,6 si 2 ca sa obtinem numitorul comun 18 ) , deci => 45/18-42/18:6/18 = 3:6 totul pe 18 => 6 cu 18 se simplifica prin 6 si ramane sus doar 3 si jos 3 si avem 3/3 care este egal cu 1.
2) (1-2) la patrat = -1 la patrat vine+1. (1-2+3)la patrat=(-1+3)=+2 latrat si este egal cu 4 si (1-3+3-4)la patrat = (-2-1)=-3 la patrat si ne da +9. Deci rezultatul final e : 1+4+9 =14
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!