Răspuns :
din a-b=b rezulta ca
a=b+b
a=2b
inlocuim a in prima ecuatie
2b+b=c
3b=c
acum inlocuim c in ultima ecuatie
b+3b=32
4b=32
b=32/4
b=8
acum stim ca 3b=c deci 3x8=c
c=24
si il aflam si pe a din orice alta ecuatie
a+b=c
a+8=24
a= 24-8
a= 16
deci a= 16
b= 8
c=24
a=b+b
a=2b
inlocuim a in prima ecuatie
2b+b=c
3b=c
acum inlocuim c in ultima ecuatie
b+3b=32
4b=32
b=32/4
b=8
acum stim ca 3b=c deci 3x8=c
c=24
si il aflam si pe a din orice alta ecuatie
a+b=c
a+8=24
a= 24-8
a= 16
deci a= 16
b= 8
c=24
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!