Răspuns :
Rezolvam paranteza si aplicam formula:
1+2+3+...+n=n(n+1)/2
=> (1+2+3+...+2014):2015=[tex]\frac{2014(2014+1)}{2}:2015=\frac{2014*2015}{2}*\frac{1}{2015}=\frac{2014}{2}=1007[/tex]
1+2+3+...+n=n(n+1)/2
=> (1+2+3+...+2014):2015=[tex]\frac{2014(2014+1)}{2}:2015=\frac{2014*2015}{2}*\frac{1}{2015}=\frac{2014}{2}=1007[/tex]
=1+2+3+.......2014=
= 2014+2013+2012+......+1=
2B=2015+2015+2015+......+2015=
2B=2015x2014
B= 2015x2014 supra 2
= 2014+2013+2012+......+1=
2B=2015+2015+2015+......+2015=
2B=2015x2014
B= 2015x2014 supra 2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!