Răspuns :
ecosistem autotrof - ecosistem în care predomină activitatea plantelor verzi, și care se poate autosusține.ecosistem heterotrof - ecosistem în care predomină activitatea organismelor consumatoare.ecosistem tânăr - ecosistem în care producția plantelor verzi întrece consumul organismelor heterotrofe.ecosistem matur - ecosistem în care producția plantelor verzi este aproximativ egală cu cea a organismelor consumatoare.ecosistem natural - ecosistem care a apărut spontan, prin lupta pentru existență a speciilor vegetale și animale, în care omul nu a avut nici un rol în modificarea densității, abundenței și diversității organismelor.ecosistem antropogen - ecosistem în care intervenția omului este parțială sau totală.ecosistem uman - ansamblul planetar în interacțiune al populațiilor umane, împreună cu factorii de mediu.După locul în care se găsesc, ecosistemele sunt în general clasificate în:Ecosisteme acvatice;Ecosisteme terestre.
Ecosistemul este biotopul (totalitatea factorilor fără viață: apă, aer, temperatură, sol etc.) plus biocenoza (totalitatea factorilor cu viață: animale și plante).
Ecosistemul poate fi terestru sau acvatic. Un exemplu la cel terestru ar fi pădurea iar la cel acvatic ar putea fi lacul, balta, marea, oceanul etc.
Ecosistemul poate fi terestru sau acvatic. Un exemplu la cel terestru ar fi pădurea iar la cel acvatic ar putea fi lacul, balta, marea, oceanul etc.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Biologie. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!