Răspuns :
a+b=54 =>a=54-b
a=4(b-a) =>a=4b-4a => 5a=4b
=>5(54-b)=4b
270-5b=4b
270=9b
b=30
a=54-30=24
a=4(b-a) =>a=4b-4a => 5a=4b
=>5(54-b)=4b
270-5b=4b
270=9b
b=30
a=54-30=24
a+b=54
b=4×(a-b)⇒b=4a-4b⇒b+4b=4a⇒5b=4a⇒b=4a/5
a+4a/5=54 aducem la acelasi numitor
5a/5+4a/5=54
9a/5=54⇒9a=54×5⇔9a=270⇒a=270/9⇒a=30
a+b=54 si a=30⇒30+b=54⇒b=54-30⇒b=24
acum vedem ca b<a. sa vedem daca verifica conditia impusa in problema
24=4×(a-b)?
24=4×(30-24)
24=4×6
24=24 adevarat
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!