👤

REZOLVATI IN →R← ECUATIILE
x(x-1)-(x-5)²=2
16x(2-x)+(4x-5)²=0
(x-5)²-x²=3
(2x+1)²-4x²=5
9x²-1-(3x-2)²=0
x+(5x+2)²=25(1+x)²

DAU COROANA


Răspuns :

x(x-1)-(x-5)²=2                      
x²-x-(x²-2*5*x+5²)=2
x²-x-(x²-10x+25)=2
x²-x-x²+10x-25-2=0
9x-27=0
9x=27
x=27/9 => x=3

si restul le faci la fel cand ai o paranteza la patrat faci cu formula
(A+B)²=A²+2*A*B+B²  sau
(A-B)²= A²-2*A*B+B²

iar daca ai -2+3x+2 doiul se elimina deoarece daca ai aceleasi numeredar cu  semne opuse/diferite ele sunt egale cu 0.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!


Ze Questions: Alte intrebari