Răspuns :
z+(x+y)= z+x+y=x+y+z=3/7+11/14
trebuie sa aducem la acelasi numitor, deci amplificam prima fractie cu 2
obtinemz+(x+y)= 6/14+11/14=17/14
trebuie sa aducem la acelasi numitor, deci amplificam prima fractie cu 2
obtinemz+(x+y)= 6/14+11/14=17/14
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!