Răspuns :
22,2,,3,3,3,3,1,1,1,4,,3,55,2,,434,34,534,5,435,3,53,35,4,34,5
prima varianta
6^0+6^1+6^2+6^3+...+6^2013=
[a^(n+1)-1]/a-1 unde
a^n=6^2013
[6^(2013+1)-1]/6-1=(6^2014-1)/5
sper ca am ajutat
a doua varianta S=6^0+6^1+6^2+6^3+...+6^2013
amplificam cu 6
6S=6^1+6^2+6^3+6^4+..+6^2014
scadem din a doua pe prima si rezulta:
6S-S=6^2014-6^0
5S=6^2014-1 sper ca s-a inteles
[a^(n+1)-1]/a-1 unde
a^n=6^2013
[6^(2013+1)-1]/6-1=(6^2014-1)/5
sper ca am ajutat
a doua varianta S=6^0+6^1+6^2+6^3+...+6^2013
amplificam cu 6
6S=6^1+6^2+6^3+6^4+..+6^2014
scadem din a doua pe prima si rezulta:
6S-S=6^2014-6^0
5S=6^2014-1 sper ca s-a inteles
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!