Răspuns :
a-b=2 radical din5+1-3- rafical din5=radical din5-2. Radical din5>2=> semnul este+;;; B)a-b=5 radical din6+6-9 radical din5-2 radical din6=3 radical din6-3 radical din5. 3 radical din6>3 radical din5, semnul este+
Radical din5=2,23=>a=5,46; b=5,23=>a>b. Radical din6=2,45=>a=25,63; b=24,97=>a> b
a)
√5 este mai mare ca 2, si mai mic decat 3. El este aproximativ √5≈2,236<2,5
Diferenta a-b=(2√5+1)-(3+√5)=√5-2. Dar √5>2 ⇒a-b>0 Deci semnul + (pozitiv)
Inseamna ca a>b
b)
√6=√2×√3≈1,41×1,73≈2,44
√5≈2,236
√45=√(9×5)=√9×√5=3√5
√24=√(4×6)=√4×√6=2√6
Diferenta:
a-b=(5√6+6√5)-(3√45+√24)
a-b=5√6+6√5-9√5-2√6
a-b=3√6-3√5=3(√6-√5)
Dar √6>√5 Deci √6-√5 este negativ. Atunci si a-b este negativ.
Aceasata insemna ca a<b
√5 este mai mare ca 2, si mai mic decat 3. El este aproximativ √5≈2,236<2,5
Diferenta a-b=(2√5+1)-(3+√5)=√5-2. Dar √5>2 ⇒a-b>0 Deci semnul + (pozitiv)
Inseamna ca a>b
b)
√6=√2×√3≈1,41×1,73≈2,44
√5≈2,236
√45=√(9×5)=√9×√5=3√5
√24=√(4×6)=√4×√6=2√6
Diferenta:
a-b=(5√6+6√5)-(3√45+√24)
a-b=5√6+6√5-9√5-2√6
a-b=3√6-3√5=3(√6-√5)
Dar √6>√5 Deci √6-√5 este negativ. Atunci si a-b este negativ.
Aceasata insemna ca a<b
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!