Răspuns :
Salut,
Din definiţia părţii întregi (de exemplu 5 ≤ 5,3 < 6) avem că:
[tex]2x+1\leqslant 3x+2<(2x+1)+1\;\c{s}i\;2x+1=k,\;unde\;k\;este\\num\u{a}r\;\^{i}ntreg.[/tex]
Din primele 2 inecuaţii obţinem că:
[tex]x\geqslant -1\;\c{s}i\;x<0,\;deci\;x\in[-1,0).[/tex]
Din 2x+1=k, obţinem:
[tex]x=\frac{k-1}{2}\Rightarrow-1\leqslant\frac{k-1}{2}<0,\;sau\;-2\leqslant k-1<0\Rightarrow-1\leqslant k<1,\\sau\;k\in[-1,1).\;Dar\;k\in\mathbb{Z},\;deci\;k=-1\;si\;k=0.[/tex]
Înlocuim cele 2 valori ale lui k în relaţia 2x+1=k şi obţinem:
[tex]2x_1+1=-1,\;deci\;x_1=-1\;\c{s}i\;2x_2+1=0,\;deci\;x_2=-\frac{1}{2}.[/tex]
Green eyes.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!