Răspuns :
2 × (1 + 2 + 3 + ... + 2013) ÷ 2014
1 + 2 + 3 + ... + 2013 -> apicam Suma lui Gauss (n × (n + 1)/2) si avem
2 × 2013(2014 + 1)/2 ÷ 2014 =
= 2013 × 2014 ÷ 2014 =
= 2013
1 + 2 + 3 + ... + 2013 -> apicam Suma lui Gauss (n × (n + 1)/2) si avem
2 × 2013(2014 + 1)/2 ÷ 2014 =
= 2013 × 2014 ÷ 2014 =
= 2013
Pai in paranteza ai suma gauss si vei avea: 2[2013x(1+3013)supra 2]:2014=2(2013x2014 supra 2):2014 =2(4054182 supra 2):2014= 2x2027091:2014=2x1006,5=2013
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!