Răspuns :
Este vorba de suma lui Gaus si se calculeaza dupa formula n (n+1) :2
deci avem: n = 100 , atunci 100 * (100 +1) : 2 =
Dar, formula este valabila pentru sirurile care incep cu 1+ 2 +3, iar sirul tau incepe de la 5 , atunci se va scadea sirul lipsa adica:
(100 * 100:2) - (1+2+...+3) = 5000 - 3* (3+1):2= 5000-6=4994
deci avem: n = 100 , atunci 100 * (100 +1) : 2 =
Dar, formula este valabila pentru sirurile care incep cu 1+ 2 +3, iar sirul tau incepe de la 5 , atunci se va scadea sirul lipsa adica:
(100 * 100:2) - (1+2+...+3) = 5000 - 3* (3+1):2= 5000-6=4994
Se calculeaza prin suma lui Gauss
(1+2+3+4+.......100) - (1+2+3), totul impartit la 2
Prima suma este egal cu 100 ori 101, a doua este 6
Suma rezultata din scadere celor doua produse, 1010 si 6 este 1004. Impartit la 2 este 502
(1+2+3+4+.......100) - (1+2+3), totul impartit la 2
Prima suma este egal cu 100 ori 101, a doua este 6
Suma rezultata din scadere celor doua produse, 1010 si 6 este 1004. Impartit la 2 este 502
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!