Răspuns :
modul de -x=x.
aplicand modulul obtinem :
1/2+5/6 - aducem la acelasi numitor (12)
= 6+10/12 =16/12 ( aducem la forma ireductibila) , adica 4/3 .
aplicand modulul obtinem :
1/2+5/6 - aducem la acelasi numitor (12)
= 6+10/12 =16/12 ( aducem la forma ireductibila) , adica 4/3 .
= -1 supra doi amplificam cu 3 + 5 supra 6=-3 supra 6+5 supra 6=2 supra 6
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!