Răspuns :
pe prima o amplificam cu √48 si obtinem √48/96
pe a doua o amplificam cu √108 si obtinem 5√108/324
iar pe ultima o amplificam cu √27 si obtinem √27/162
√48 = 4√3 √108 = 6√3 √27 = 3√3
4√3/96+30√3/324-3√3/162
pe prima o simplificam cu 4 , pe a doua cu 3 , iar pe ultima tot cu 3
√3/24+10√3/108-√3/54
o amplificam pe ultima cu 2
√3/24+8√3/108
o amplificam pe prima cu 9 iar pe a doua cu 2
9√3/216+16√3/216 = 25√3/216
pe a doua o amplificam cu √108 si obtinem 5√108/324
iar pe ultima o amplificam cu √27 si obtinem √27/162
√48 = 4√3 √108 = 6√3 √27 = 3√3
4√3/96+30√3/324-3√3/162
pe prima o simplificam cu 4 , pe a doua cu 3 , iar pe ultima tot cu 3
√3/24+10√3/108-√3/54
o amplificam pe ultima cu 2
√3/24+8√3/108
o amplificam pe prima cu 9 iar pe a doua cu 2
9√3/216+16√3/216 = 25√3/216
1/2√48 + 5/3√108 - 1/6√27=1/2*4√3+5/3*6√3-1/6*3√3=
2√3+10√3-1/2√3=
aducem la acelasi numitor
(4+20-1)/2√3=
23/2√3=
11,5√3
2√3+10√3-1/2√3=
aducem la acelasi numitor
(4+20-1)/2√3=
23/2√3=
11,5√3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!