Răspuns :
Răspuns: 1880
Explicație pas cu pas:
Salutare!
[tex]\bf 10^{3}:5^{2}+10\cdot\{2^{10}:64+2^{3}\cdot[1035:(5\cdot3^{2})-(2^{37}\cdot7^{37})^{2}:(4^{36}\cdot 49^{37}):2]\} =[/tex]
[tex]\bf 1000:25+10\cdot\{2^{10}:2^{6}+2^{3}\cdot[1035:(5\cdot 9)-(2^{37\cdot2}\cdot7^{37\cdot2}):((2^{2})^{36}\cdot (7^{2})^{37}):2]\} =[/tex]
[tex]\bf 40+10\cdot\{2^{10-6}+2^{3}\cdot[1035:45-(2^{74}\cdot7^{74}):(2^{2\cdot36}\cdot 7^{2\cdot37}):2]\} =[/tex]
[tex]\bf 40+10\cdot\{2^{4}+2^{3}\cdot[23-(2^{74}\cdot7^{74}):(2^{72}\cdot 7^{74}):2]\}=[/tex]
[tex]\bf 40+10\cdot\{2^{4}+2^{3}\cdot[23-(2^{74-72}\cdot7^{74-74}):2]\} =[/tex]
[tex]\bf 40+10\cdot\{2^{4}+2^{3}\cdot[23-(2^{2}\cdot7^{0}):2]\} =[/tex]
[tex]\bf 40+10\cdot\{2^{4}+2^{3}\cdot[23-(2^{2}\cdot 1):2]\} =[/tex]
[tex]\bf 40+10\cdot[2^{4}+2^{3}\cdot(23-2^{2}:2)] =[/tex]
[tex]\bf 40+10\cdot[2^{4}+2^{3}\cdot(23-2^{2-1})] =[/tex]
[tex]\bf 40+10\cdot[2^{4}+2^{3}\cdot(23-2)] =[/tex]
[tex]\bf 40+10\cdot(2^{4}+2^{3}\cdot 21) =[/tex]
[tex]\bf 40+10\cdot(16+8\cdot 21) =[/tex]
[tex]\bf 40+10\cdot(16+168) =[/tex]
[tex]\bf 40+10\cdot 184 =[/tex]
[tex]\bf 40 + 1840=[/tex]
[tex]\boxed{\bf 1880}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!