👤

Scoateti factor comun:
a)  (x-4)²-(4-x)(3x+1)
b)  8xy³-12x²(x²+y²)

descazutul si scazatorul schimbati cu locul in parantezele din primul exemplu si primul monom de gradul 1 in x din al doilea imi strica toate socotelile :D mersi


Răspuns :

[tex]a) (x-4)^2 -(4-x)(3x+1)= \\\\ =(x-4)^2 +(x-4)(3x+1)= \\\\ =(x-4)[(x-4)+(3x+1)]= \\\\ = (x-4)(x-4+3x+1)= \\\\ =\boxed{(x-4)(4x-3)}[/tex]

[tex]b) 8xy^3-12x^2(x^2+y^2)= \\\\ = 8xy^3-12x^4-12x^2y^2= \\\\= \boxed{4x(2y^3-3x^3-3xy^2)}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!


Ze Questions: Alte intrebari