Răspuns :
E(x)=[tex] \frac{ x^{2} -2x-3}{ x^{2} -6x+9} = \frac{ x^{2} -2x-3+1-1}{ (x-3)^{2}}=\frac{ x^{2} -2x+1-4}{ (x-3)^{2}}=\frac{ (x+1)^{2} -4}{ (x-3)^{2}}=\frac{ (x+1)^{2} -2^{2} }{ (x-3)^{2}}=[/tex][tex]\frac{ (x+1 -2)*(x+1+2)}{ (x-3)^{2}}=\frac{ (x-1)*(x+3)}{ (x-3)^{2}}= \frac{x-1}{x-3} [/tex]
La baza rezolvarii acestui exercitiu stau la baza formulele de calclul prescurtat :
Acestea sunt cele folosite de mine la rezolvarea de mai sus
(a+b)²=a²-2ab+b²
a²-b²=(a-b)* (a+b)
Si inca ceva ...pentru ca nu am putut forma o forma pe care sa o pot restrange in patrat , in (a+b)² am adaugat 1 apoi l-am scazut pentru a reusii restrangerea.
La baza rezolvarii acestui exercitiu stau la baza formulele de calclul prescurtat :
Acestea sunt cele folosite de mine la rezolvarea de mai sus
(a+b)²=a²-2ab+b²
a²-b²=(a-b)* (a+b)
Si inca ceva ...pentru ca nu am putut forma o forma pe care sa o pot restrange in patrat , in (a+b)² am adaugat 1 apoi l-am scazut pentru a reusii restrangerea.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!