Răspuns :
a + b + c = 184
a : b = b : c = 3 rest 3
a = 3b + 3
b = 3c + 3
a = 3 * (3c + 3) + 3
a = 9c + 9 + 3
a = 9c + 12
9c + 12 + 3c + 3 + c = 184
13c = 184 - 15
13c = 169
c = 169 : 13
c = 13
b = 3 * 13 + 3
b = 39 + 3
b = 42
a = 9 * 13 + 12
a = 117 + 12
a = 129
a : b = b : c = 3 rest 3
a = 3b + 3
b = 3c + 3
a = 3 * (3c + 3) + 3
a = 9c + 9 + 3
a = 9c + 12
9c + 12 + 3c + 3 + c = 184
13c = 184 - 15
13c = 169
c = 169 : 13
c = 13
b = 3 * 13 + 3
b = 39 + 3
b = 42
a = 9 * 13 + 12
a = 117 + 12
a = 129
a+b+c=184
a/b=3, rest 3
b/c=3, rest 3
a=3b+3
b=3c+3
a=3*(3c+3)+3
a=9c+9+3=9c+12
le inlocuim in prima relatie: 9c+12+3c+3+c=184
13c+15=184 13c=69
a/b=3, rest 3
b/c=3, rest 3
a=3b+3
b=3c+3
a=3*(3c+3)+3
a=9c+9+3=9c+12
le inlocuim in prima relatie: 9c+12+3c+3+c=184
13c+15=184 13c=69
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!