Răspuns :
x+y=4/inmultesti ecuatia cu -1
3x+y=6
obtii:
-x-y=-4
3x+y=6(efectuezi reducerea,faci o linie sub sistem si faci operatiile: -x+3x=2x; -y+y=0 inseamna ca y s-a redus si -4+6=2)
atunci obtii un nou sitem in care prima ecuatie e cea pe care ai obtinuto in urma reducerii iar a doua o iei la alegere din cele 2 de la inceput)
2x=2
x+y=4
obtii:
x=1
x+y=4
inlocuiesi si il afli si pe y
x=1
1+y=4 adica y=3
3x+y=6
obtii:
-x-y=-4
3x+y=6(efectuezi reducerea,faci o linie sub sistem si faci operatiile: -x+3x=2x; -y+y=0 inseamna ca y s-a redus si -4+6=2)
atunci obtii un nou sitem in care prima ecuatie e cea pe care ai obtinuto in urma reducerii iar a doua o iei la alegere din cele 2 de la inceput)
2x=2
x+y=4
obtii:
x=1
x+y=4
inlocuiesi si il afli si pe y
x=1
1+y=4 adica y=3
x+y=4 rezulta x=4-y si inlocuim in a doua
3(4-y)+y=6
12-3y+y=6
12-2y=6
2y=12-6
2y=6
y=6:2
y=3
apoi inlocuiesti la x=4-y
x=4-3
x=1
3(4-y)+y=6
12-3y+y=6
12-2y=6
2y=12-6
2y=6
y=6:2
y=3
apoi inlocuiesti la x=4-y
x=4-3
x=1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!