Răspuns :
a+b+c=363
a=b+97
c=b:3
b+97+b+b/3=363 amplificam
3b+291+3b+b=1089
7b=1089-291
b=798:7
b=114
a=114+97=211
c=114:3=38
a=b+97
c=b:3
b+97+b+b/3=363 amplificam
3b+291+3b+b=1089
7b=1089-291
b=798:7
b=114
a=114+97=211
c=114:3=38
a+b+c=363
a=b+97=3c+97
b=3c
a+97=3c⇒ a=3c-97
3c+97+3c+c=363
7c+97=363
7c=266
c=38
b=3*38
b=114
a=114+97
a=211
a=b+97=3c+97
b=3c
a+97=3c⇒ a=3c-97
3c+97+3c+c=363
7c+97=363
7c=266
c=38
b=3*38
b=114
a=114+97
a=211
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!