Răspuns :
3a/5b=1/2=>5b=6a=>b=6a/5
(2a+3b)/(8a-4b)=(2a+18a/5)/(8a-24a/5)=>amplificam 2a cu 5(pt.a avea acelasi numitor...deci numitor comun) si 8a amplificam tot cu 5(pt.a avea de asemenea...acelasi numitor)=> [(10a+18a)/5]/[(40a-24a)/5)]=(28a/5)/(16a/5)=28a/5*5/16a=>numitorul 5 cu numaratorul 5 se reduc...si de aici=> 28a/16a=> se reduce ,,a" cu ,,a" => 28/16(simplificm cu 4)=> 7/4.
Rezultat final=> (2a+3b)/(8a-4b)=7/4
Sper ca te-am ajutat...kiss :*
(2a+3b)/(8a-4b)=(2a+18a/5)/(8a-24a/5)=>amplificam 2a cu 5(pt.a avea acelasi numitor...deci numitor comun) si 8a amplificam tot cu 5(pt.a avea de asemenea...acelasi numitor)=> [(10a+18a)/5]/[(40a-24a)/5)]=(28a/5)/(16a/5)=28a/5*5/16a=>numitorul 5 cu numaratorul 5 se reduc...si de aici=> 28a/16a=> se reduce ,,a" cu ,,a" => 28/16(simplificm cu 4)=> 7/4.
Rezultat final=> (2a+3b)/(8a-4b)=7/4
Sper ca te-am ajutat...kiss :*
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!