Răspuns :
aduci la acelasi numitor adica 15 apoi o sa iti dea 6x-3=20x+5 muti termenii, si vine 6x-20x=3+5 14x=8 rezulta x=8 : 14 rezulta ca x=0,57
2x-1/5=-4x+1/3
se amplifica prima cu 3 a doua cu 5 pt a aduce la acelasi numitor dupa care nu se mai scrie si vine
6x-3=-20x+5
6x+20x=5+3
26x=8
x=4/13
se amplifica prima cu 3 a doua cu 5 pt a aduce la acelasi numitor dupa care nu se mai scrie si vine
6x-3=-20x+5
6x+20x=5+3
26x=8
x=4/13
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!