Răspuns :
4-x >= (x-1) / 3
Aduci si in partea stanga la aceasi numitor si renunti de tot la numitor, nimitorul comun e 3
4*3- 3*x >= x-1
12-3x-x+1 >= 0
13-4x>= 0
-4x>=- 13 /: (-1)
4x<= 13
x<= 13/4
x ∈ (-∞; 13/4]
(7*x-1) / 8>=6
Aduci in partea dreapta la acelasi numitor, numitorul comun fiind 8 si renunti la numitor
7x-1>= 6*8
7x-1>=48
7x>= 48+1
7x>=49
x>=7
x∈ [7 ; +∞ )
Aduci si in partea stanga la aceasi numitor si renunti de tot la numitor, nimitorul comun e 3
4*3- 3*x >= x-1
12-3x-x+1 >= 0
13-4x>= 0
-4x>=- 13 /: (-1)
4x<= 13
x<= 13/4
x ∈ (-∞; 13/4]
(7*x-1) / 8>=6
Aduci in partea dreapta la acelasi numitor, numitorul comun fiind 8 si renunti la numitor
7x-1>= 6*8
7x-1>=48
7x>= 48+1
7x>=49
x>=7
x∈ [7 ; +∞ )
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!