Răspuns :
a) -6x+6=4x-6 <=> -6x-4x=-6-6 <=> -10x=-12 <=> -x=-12/-10=-1,2 => x=1,2
b) 3,1x-1,8=4,3 <=> 3,1x=4,3+1,8=6,1 => x=6,1/3,1=1,96
c) 2x+2x=√3-5√3 <=> 4x=-4√3 => x= -4√3/4= -√3
Sper ca te-am ajutat! :)
b) 3,1x-1,8=4,3 <=> 3,1x=4,3+1,8=6,1 => x=6,1/3,1=1,96
c) 2x+2x=√3-5√3 <=> 4x=-4√3 => x= -4√3/4= -√3
Sper ca te-am ajutat! :)
2x-8x-4x=-6-6
-10x=-12
x=-12 supra-10 simplificam cu 2
x=-6supra-5
x=1,2
b) 3,1x-1,8=1,7+2,6
3,1x=1,7+2,6+1,8
3,1x=6,1
x=6,1supra3,1
x=1,9
c) 2x+5radcal din 3= radcal din 3-2x
2x+2x=radical din 3-5radical din3
4x=-4radical din3
x=-4radical 3 supra radical din 3
x=radical din 3
-10x=-12
x=-12 supra-10 simplificam cu 2
x=-6supra-5
x=1,2
b) 3,1x-1,8=1,7+2,6
3,1x=1,7+2,6+1,8
3,1x=6,1
x=6,1supra3,1
x=1,9
c) 2x+5radcal din 3= radcal din 3-2x
2x+2x=radical din 3-5radical din3
4x=-4radical din3
x=-4radical 3 supra radical din 3
x=radical din 3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!