Răspuns :
c-3+16+c=43
2xc=43+3-16
2xc=30
c=30:2
c=15
a=c-3
a=15-3
a=12
b=16, deja dat in problema
2xc=43+3-16
2xc=30
c=30:2
c=15
a=c-3
a=15-3
a=12
b=16, deja dat in problema
Inlocuiesti astfel incat: in loc de a pui c-3 si in loc de b pui 16 , adica c-3+16+c=43
Mai departe ai o ecuatie si o rezolvi astfel: c-3+16+c=43
2c-3+16=43 ( ai un c puls inca un c = 2c)
2c+13=43
2c=43-13
2c=30
c=30:2
c=15 de aici rezulta ca a=c-3
a=15-3
a= 12
Sper ca ai inteles! :*
Mai departe ai o ecuatie si o rezolvi astfel: c-3+16+c=43
2c-3+16=43 ( ai un c puls inca un c = 2c)
2c+13=43
2c=43-13
2c=30
c=30:2
c=15 de aici rezulta ca a=c-3
a=15-3
a= 12
Sper ca ai inteles! :*
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!