Răspuns :
Pentru omul religios,relația cu sacrul însemna realitate, perenitate şi eficacitate, adică „a fi”, ordine şi putere. Astfel, această relație cu sacrul defineşte o realitate „mai reală” decât realitatea obişnuită de zi cu zi. În partea dedicată vieţii umane, Mircea Eliade vorbeşte despre relaţia cu sacrul a corpului, a casei, a podului, despre fenomenul iniţierii şi, desigur, despre moarte. El descoperă persistenţa religiosului chiar şi în cele mai secularizate societăţii ori în cei mai areligioşi indivizi.
Mircea Eliade realizează prin intermediul lucrării Sacrul si profanul o introducere generală în studiul fenomenologic și istoric al faptelor religioase. Altfel spus, o introducere în istoria religiilor. Autorul prezintă în cadrul celor patru capitole - Spatiul sacru si sacralizarea lumii, Timpul sacru si miturile , Sacralitatea naturii si religia cosmica şi Existenta umana si viata sanctificata– dimensiunile specifice ale experienței religioase în raport cu dimensiunea profană, modalitățile de manifestare a sacrului și situația omului într-o lume încărcată de valori religioase.
Sper ca te-am ajutat ! ;)
Sper ca te-am ajutat ! ;)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!