Răspuns :
(√11-√7)x+(√11+√7)y=5√11-√7
(√11+√7)x+(√11-√7)y=5√11+√7 ,x,y∈R
x√11-x√7+y√11+y√7=5√11-√7
x√11+x√7+y√11-y√7=5√11+√7 le adunam membru cu membru
2x√11+2y√11=10√11 impartim la 2√11
x+y=5
x√11-x√7+y√11+y√7=5√11-√7
x√11+x√7+y√11-y√7=5√11+√7 le scadem membru cu membru
-2x√7+2y√7=-2√7 impartim la 2√7
-x+y=-1
x+y=5
-x+y=-1 le adunam membru cu membru
2y=4 ⇒ y=2
x=5-2 ⇒ x=3
(√11+√7)x+(√11-√7)y=5√11+√7 ,x,y∈R
x√11-x√7+y√11+y√7=5√11-√7
x√11+x√7+y√11-y√7=5√11+√7 le adunam membru cu membru
2x√11+2y√11=10√11 impartim la 2√11
x+y=5
x√11-x√7+y√11+y√7=5√11-√7
x√11+x√7+y√11-y√7=5√11+√7 le scadem membru cu membru
-2x√7+2y√7=-2√7 impartim la 2√7
-x+y=-1
x+y=5
-x+y=-1 le adunam membru cu membru
2y=4 ⇒ y=2
x=5-2 ⇒ x=3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!