Răspuns :
(x+1)/4=(x+1)²/(4x+1)
(x+1)/4=(x²+2x+1)/(4x+1)
inmultim produsul mezilor cu produsul extremilor
(x+1)(4x+1)=4(x²+2x+1)
4x²+x+4x+1=4x²+8x+4
4x²+5x+1=4x²+8x+4
4x²-4x²+5x-8x+1-4=0
-3x-3=0
-3x=3
-x=3/3
-x=1 inmultim-1
x=-1
(x+1)/4=(x²+2x+1)/(4x+1)
inmultim produsul mezilor cu produsul extremilor
(x+1)(4x+1)=4(x²+2x+1)
4x²+x+4x+1=4x²+8x+4
4x²+5x+1=4x²+8x+4
4x²-4x²+5x-8x+1-4=0
-3x-3=0
-3x=3
-x=3/3
-x=1 inmultim-1
x=-1
(x+1)(4x+1)=4(x+1)*
4x*+x+4x+1=4(x*+2x+1)
4x*+5x+1=4x* +8x+4
4x*+5x+1-4x*-8x-4=0
-3x-3=0
-3x=3
x=-1
aici * inseamna la patrat
sper ca e bine
4x*+x+4x+1=4(x*+2x+1)
4x*+5x+1=4x* +8x+4
4x*+5x+1-4x*-8x-4=0
-3x-3=0
-3x=3
x=-1
aici * inseamna la patrat
sper ca e bine
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!