Răspuns :
A ( 0 , -2) -2 =a·0 +b b=-2
B( 2 ,0) 0= a· 2 +b 0= 2·a -2 ⇒a=1
y=x -2
B( 2 ,0) 0= a· 2 +b 0= 2·a -2 ⇒a=1
y=x -2
Pt ca un punct de coordonate (m,n) sa apartina dreptei Y=ax+b atunci am+b=n; in cazul nostru pct A apartine dreptei inseamna ca a*0+b=-2, => b=-2; iar pct B apartine dreptei inseamna ca 2*a+b=0=>2*a-2=0=>2*a=2=>a=1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!