Răspuns :
notam varsta fiului cu f si varsta tatalui cu t
Din ipoteza avem:
(f-2)*7=(t-2)
(f+3)=(t+3)/4
(f-2)*7=(t-2) => 7f-14=t-2 => t=7f-12
(f+3)=(t+3)/4 => 4(f+3)=t+3 => 4f+12=t+3 => 4f+9=t
Egalam cele 2 si ne da: 7f-12=4f+9 => 7f-4f=9+12 => 3f=21 => f=7
t=4f+9 => t=4*7+9 => t=28+9 => t=37
Deci fiul are 7 ani si tatal are 37 ani
Din ipoteza avem:
(f-2)*7=(t-2)
(f+3)=(t+3)/4
(f-2)*7=(t-2) => 7f-14=t-2 => t=7f-12
(f+3)=(t+3)/4 => 4(f+3)=t+3 => 4f+12=t+3 => 4f+9=t
Egalam cele 2 si ne da: 7f-12=4f+9 => 7f-4f=9+12 => 3f=21 => f=7
t=4f+9 => t=4*7+9 => t=28+9 => t=37
Deci fiul are 7 ani si tatal are 37 ani
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!