Răspuns :
a/b=0,(7)⇔a/b=7/9⇔9a=7b⇒a=7b/9
3a-2b=3×7b/9-2b=21b/9-2b (aduc la acelasi numitor)=21b/9-2b×9/9=21b/9-18b/9=3b/9 (se simplifica cu 3)=b/3
a+b=7b/9+b (aduc la acelasi numitor)=7b/9+9b/9=16b/9
acum 3a02b supra a+b=b/3supra16b/9=b/3:16b/9=b/3×9/16b=9b/48b (se simplifica b)=9/48 (se simplifica cu 3)=3/16
3a-2b=3×7b/9-2b=21b/9-2b (aduc la acelasi numitor)=21b/9-2b×9/9=21b/9-18b/9=3b/9 (se simplifica cu 3)=b/3
a+b=7b/9+b (aduc la acelasi numitor)=7b/9+9b/9=16b/9
acum 3a02b supra a+b=b/3supra16b/9=b/3:16b/9=b/3×9/16b=9b/48b (se simplifica b)=9/48 (se simplifica cu 3)=3/16
0,(7)=7/9
a/b=7/9
9a=7b
a=7b/9
(3a-2b)/(a+b)=[(3x7b/9)-2b]/[(7b/9)+b]=(7b/3-2b)/[(7b+9b)/9=
=[(7b-6b)/3]/(16b/9)=(b/3):(16b/9)=(b/3)x(9/16b)=simplificam=3/16=0,1875
a/b=7/9
9a=7b
a=7b/9
(3a-2b)/(a+b)=[(3x7b/9)-2b]/[(7b/9)+b]=(7b/3-2b)/[(7b+9b)/9=
=[(7b-6b)/3]/(16b/9)=(b/3):(16b/9)=(b/3)x(9/16b)=simplificam=3/16=0,1875
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!