Răspuns :
(x-2) la a 2-a este egal cu x la a2-a minus 4x plus 4
x(x+1) este egal cu x la a 2-a+x
rezulta: x la a 2-a -4x+4+3x= x la a 2-a +x ; x la a2-a se simplifica cu x la a 2-a
se trece dintr-o parte in alta a parantezei astfel: -4x+3x-x=4
rezulta -1x=4 => x= -4 (minus 4)
x(x+1) este egal cu x la a 2-a+x
rezulta: x la a 2-a -4x+4+3x= x la a 2-a +x ; x la a2-a se simplifica cu x la a 2-a
se trece dintr-o parte in alta a parantezei astfel: -4x+3x-x=4
rezulta -1x=4 => x= -4 (minus 4)
X la a doua -4x+4 + 3x=x la a doua +x => x la a doua - x+ 4 = x la a doua + x => x la a doua - x - x la a doua - x = 4 => -2x =4 => x = - 2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!