👤

Daca a+b = - 1 supra 2 si b+c= 2 supra e ,atunci a+2b+c=....

Răspuns :

a+b= -1 supra 2          b+c=2 supra 3
a+2b+c= -1 supra 2+ 2supra 3=-3 supra 6+ 4 supra 4= 1 supra 6






Note: -1 supra 2= -3 supra 6 (l-am amplificat ca sa putem avea numitor comun)
          2 supra 3= 4 supra 6(l-am amplificat ca sa avem numitorii comuni)
SPER CA TE-AM AJUTAT!



a + b     = -1/2
      b+c =  2/3      adunam si obtinem:
a+2b+c = -1/2 + 2/3 = (-3+4) / 2*3 = (4-3) / 2*3 = 1/6

Am introdus corectura transmisa! In loc de ,,e" ... 3 !!!