Răspuns :
a) (x+4)²=0
x²+8x+16=0
Δ=64-64=0
x₁=x₂=-8/2=-4
-x+1=0
-x=-1 inmultim -1
x=1
x -α -4 1 +α
(x+4)² + + + + + + +0+ + + + + + + + + + + + + + + ++
(-x+1) + + + + + + ++ + + + + + + +0- - - - - - - - - - - - -
f(x) + + + + + + 0++ + + + + + +0- - - - - - - - - - - -
x∈(1, +α)
b)x²-6x+9=
Δ=36-36=0
x₁=x₂=6/2=3
x-2=0
x=2
x α 2 3 +α
x²-6x+9 + + + + + + + + + + + + + +0+ + + ++ + +
x-2 - - - - - - - - - - 0+++++++++++++++++++++
f(x) - - - - - - - - - - 0++++++++++0+++++++++
x∈(-α,2]
c) x-1=0
x=1
x+3=0
x=-3
x -α -3 1 +α
x-1 - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - 0++++++++++++++
x+3 - - - - - - - -- - - - - 0++++++++++++++++++++++++
f(x) +++++++++++++0- - - - - - - - - 0++++++++++++++
x∈(-α,-3]U[1,+α)
d)x²-1=0
x²=1
x₁=1
x₂=-1
x -α -1 1 +α
x²-1 +++++++++++++0- -- - - - - - - - - - - - -0+++++++++++
x∈[-1,1]
x²+8x+16=0
Δ=64-64=0
x₁=x₂=-8/2=-4
-x+1=0
-x=-1 inmultim -1
x=1
x -α -4 1 +α
(x+4)² + + + + + + +0+ + + + + + + + + + + + + + + ++
(-x+1) + + + + + + ++ + + + + + + +0- - - - - - - - - - - - -
f(x) + + + + + + 0++ + + + + + +0- - - - - - - - - - - -
x∈(1, +α)
b)x²-6x+9=
Δ=36-36=0
x₁=x₂=6/2=3
x-2=0
x=2
x α 2 3 +α
x²-6x+9 + + + + + + + + + + + + + +0+ + + ++ + +
x-2 - - - - - - - - - - 0+++++++++++++++++++++
f(x) - - - - - - - - - - 0++++++++++0+++++++++
x∈(-α,2]
c) x-1=0
x=1
x+3=0
x=-3
x -α -3 1 +α
x-1 - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - 0++++++++++++++
x+3 - - - - - - - -- - - - - 0++++++++++++++++++++++++
f(x) +++++++++++++0- - - - - - - - - 0++++++++++++++
x∈(-α,-3]U[1,+α)
d)x²-1=0
x²=1
x₁=1
x₂=-1
x -α -1 1 +α
x²-1 +++++++++++++0- -- - - - - - - - - - - - -0+++++++++++
x∈[-1,1]
a) ( x² + 8x+16) · (1-x)= x² +8x+16 -x³ -8x² -16x <0
-x³-7x²-8x< -16 ↓-x
x²+7x +8-16>0 => x²+7x-8>0 => Δ=49+32=81 √Δ=9
x1=-1; x2=8
b) (x²-6x+9) (x-2)≤0
x³-6x²+9x -2x²+12x-18≤0
x³-8x²+21x-18≤0 ↓x
x²-8x+3≤0 =>Δ=64-12=52 √Δ=2√13
x1/2= 8 +- 2√13 /2
c) x²+2x-3≥0
Δ=4+12=16 => √Δ=4
x1=1; x2= -3
d) x²-1≤0
Δ=1 √Δ=1
x1=1; x2=0
Sunt niste ecuatii de graul doi. Sper sa nu te superi ca am calculat in gand. Iti promit ca e corect.
-x³-7x²-8x< -16 ↓-x
x²+7x +8-16>0 => x²+7x-8>0 => Δ=49+32=81 √Δ=9
x1=-1; x2=8
b) (x²-6x+9) (x-2)≤0
x³-6x²+9x -2x²+12x-18≤0
x³-8x²+21x-18≤0 ↓x
x²-8x+3≤0 =>Δ=64-12=52 √Δ=2√13
x1/2= 8 +- 2√13 /2
c) x²+2x-3≥0
Δ=4+12=16 => √Δ=4
x1=1; x2= -3
d) x²-1≤0
Δ=1 √Δ=1
x1=1; x2=0
Sunt niste ecuatii de graul doi. Sper sa nu te superi ca am calculat in gand. Iti promit ca e corect.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!