Răspuns :
Fie a, b, c = notăm cele trei numere, iar x=notăm numărul care se scade din fiecare.
a+b+c=270
a-x=24⇒a=x+24
b-x=81⇒b=x+81
c-x=132⇒c=132+x
x+24+x+81+x+132=270
3x=270-237
3x=33
x=11
a=11+24=35
b=11+81=92
c=11+132=143.
a+b+c=270
a-x=24⇒a=x+24
b-x=81⇒b=x+81
c-x=132⇒c=132+x
x+24+x+81+x+132=270
3x=270-237
3x=33
x=11
a=11+24=35
b=11+81=92
c=11+132=143.
a+b+c=270
a=y+24
b=y+81
c=y+132
⇒y+24+y+81+y+132=270
⇒3y=270-[24+81+132]
⇒3y=270-237
⇒3y=33
⇒y=11;
⇒a=11+33
⇒a=44;
⇒b=11+81
⇒b=92;
⇒c=11+132
⇒c=143;
a=y+24
b=y+81
c=y+132
⇒y+24+y+81+y+132=270
⇒3y=270-[24+81+132]
⇒3y=270-237
⇒3y=33
⇒y=11;
⇒a=11+33
⇒a=44;
⇒b=11+81
⇒b=92;
⇒c=11+132
⇒c=143;
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!