Răspuns :
sin² C ×sinB / cosB = sin²B × sinC / cosC
sin² C sinB cosC = sin²B sinC cosC
sinC cosC= sinBcosB inmultim cu 2
2sinCcosC = 2sinBcosB
sin2C = sin 2B
2C =2B⇒ C=B ⇒ Δ ABC isoscel
sau sin2C= sin2B ⇒ sin2C=sin( π -2B)
2C=π -2B
2C +2B= π
C + B = π /2 ⇒ Δ ABC drept
sin² C sinB cosC = sin²B sinC cosC
sinC cosC= sinBcosB inmultim cu 2
2sinCcosC = 2sinBcosB
sin2C = sin 2B
2C =2B⇒ C=B ⇒ Δ ABC isoscel
sau sin2C= sin2B ⇒ sin2C=sin( π -2B)
2C=π -2B
2C +2B= π
C + B = π /2 ⇒ Δ ABC drept
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!