Răspuns :
(2b+27):27=46 rest 25 => 2b+27=46 x 25 +25 <=> 2b=1150+25-27 <=>
2b=1148 <=> b=574 => a=574+27=601
2b=1148 <=> b=574 => a=574+27=601
(a + b) : ( a - b) = 46 R 25
inlocuiesti a cu b + 27 si iese:
( b + 27 + b) : ( b+ 27 - b) = 46 R 25
( 2b + 27 ) : 27 = 46 R 25
Acum scrii teorema impartirii cu rest ( a : b = c rest d => a = bc + d )
2b + 27 = 27 ori 46 + 25
2b = 27 ori 46 + 25 - 27
2b = 27 ori 46 - 2 l :2
b = 27 ori 23 - 1
b = 621 - 1
b = 620
a = b + 27
a = 620 + 27
a = 647
inlocuiesti a cu b + 27 si iese:
( b + 27 + b) : ( b+ 27 - b) = 46 R 25
( 2b + 27 ) : 27 = 46 R 25
Acum scrii teorema impartirii cu rest ( a : b = c rest d => a = bc + d )
2b + 27 = 27 ori 46 + 25
2b = 27 ori 46 + 25 - 27
2b = 27 ori 46 - 2 l :2
b = 27 ori 23 - 1
b = 621 - 1
b = 620
a = b + 27
a = 620 + 27
a = 647
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!