Răspuns :
Dialogul are rolul de a dinamiza, de a sustine tensiunea epica si constituie o modalitate directa de caracterizare a personajelor .
Cu ajutorul naratiunii actiunea este dezvaluita treptat prin acumularea de elemente si prin gradarea lor.
Cu ajutorul naratiunii actiunea este dezvaluita treptat prin acumularea de elemente si prin gradarea lor.
Dialogul este modul de expunere care redă convorbirea dintre două sau mai multe persoane.
Narațiunea este modul de expunere prin care se aduce la cunoștința cuiva (ascultător/cititor) o întâmplare sau o succesiune de întâmplări, reale sau imaginare, care sunt atribuite unor personaje și prezente în desfășurarea lor.
Descrierea este un mod de expunere prin care se prezintă trăsăturile caracteristice ale unui colț din natura, ale unui peisaj, fenomen al naturii, portretul unui personaj etc. De asemenea, descrierea este și o opera literara, în proză sau în versuri, organizată pe baza descrierii literare. Ea poate fi:de tip tablou (descrierea unei furtuni, unui lac, unui anotimp etc.);de tip portret (enumerarea trăsăturilor fizice și morale ale unei persoane).
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și vă încurajăm să ne salvați în lista de favorite!